MaGuSie Marja Verduin iedere verandering begint bij jezelf
Praktijk MaGuSie-Coaching

Referenties

logo

M. (58)

 

 

Bedankt!

Beste Marja,
Graag wil ik jou nogmaals bedanken. Wat ben ik blij dat ik jou heb ontmoet en je mij hebt ondersteund bij mijn verdere verwerking. Ik heb het als bijzonder en leerzaam ervaren. Door jouw bijzondere gave voelde ik mij al heel snel thuis in een wereld die voor mij totaal onbekend was. Deze is voor bij zeer helpend geweest in mijn proces. Het geeft mij zo veel ruimte en energie! Nogmaals hartelijk bedankt Marja!

logo

Els (moeder van 3 kinderen)

 

 

Ons vier!

Vele jaren die ik bewandeld heb via allerlei instanties voor hulp voor mij en voor mijn kids om het verleden een plekje te geven en zodoende verder te komen in hun toekomst. Heel blij was en ben ik toen ik van Marja hoorde dat zij een eigen coach praktijk is begonnen om mensen te helpen hun verleden een wending te geven dmv van systeem of fam therapie. Mijn kinderen en ik zijn hier erg bij gebaat. Super veel dank en liefs van ons alle vier?

logo

Jack (groep 5)

 

 

Geen zin!

Van school moest ik weer naar een therapeut! Omdat de juffrouw vond dat het niet goed ging met mij en de klas. Ik had er al zoveel therapeuten gehad, en niks hielp. Mijn moeder zei laten we naar Marja gaan. Eigenlijk had ik helemaal geen zin ik had geen keus. Ik ging met tegen zin naar haar toe. Na een kort gesprek moest ik mijn familie neerzetten. Bij de andere moest dit met poppetjes. Bij Marja werd het leuk, het waren smurfen. En ik mocht vertellen waarom ik de smurfen zo had neergezet! Daarna vertelde Marja wat zij zag, hier schrok ik van. Ze had zo gelijk. We hebben samen een oefening gedaan. Marja gaf mij het gevoel dat ik het niet fout deed, maar dat een andere manier veel beter zou werken voor mij. En kreeg tips en tops mee! Na de eerste keer ging het al veel beter met mij op school. Ik kreeg zelfs complimenten van de juf. Ik ben 3 keer snel achter elkaar geweest. (Bij de andere therapeuten weken achter elkaar)

En nu ga ik af en toe blij terug naar Marja! Wanneer ik voel dat ik haar weer even nodig hebt of dat mijn moeder het graag wilt!

Daarna gaat het weer heel goed met mij ik voel mij van binnen veel rustiger!

logo

Ans (43)

 

 

Wie ben ik?

Wie ben ik? Hoe komt het dat ik de gebeurtenissen uit het verleden in de familie zie herhalen, hoe kan ik die doorbreken? Ik wil niet dezelfde situatie tussen mij en mijn kinderen zoals ik met mijn moeder heb en mijn moeder met haar moeder (mijn oma) had.

Vragen die steeds vaker door mijn hoofd spookten. Wat is mijn rol hierin, zowel als dochter als als moeder.

Na lang aarzelen en zoeken naar mijn ik heb ik contact opgenomen met Marja, een grote, toch best enge stap, wat ga ik tegenkomen? Wie ben ik nu eigenlijk, wat heeft mijn handelen voor effect op mijn relatie met mijn man en kinderen, de mensen in mijn omgeving.... Spannend maar na het eerste telefonische contact voelde de stap goed. Waarom had ik niet eerder gebeld?

De eerste afspraak naderde, wat wil ik bereiken met de opstellingen.... Mijn rol in het gezin maar ook in de vrouwenlijn van de familie. De ene bijzondere ervaring na de andere volgden. Het verkrijgen van de inzichten in mijn rol als vrouw, moeder en dochter.... Het opent je ogen, emoties wisselen elkaar in hoog tempo af. De sessies zijn soms heel intensief maar brengen hele mooie inzichten, inzichten waar je mee aan de slag kunt in het dagelijks leven. Meer begrip voor je omgeving doordat je nu het inzicht hebt gekregen in het waarom van situaties.

Meest bijzondere vind ik nog wel de verandering die je ervaart als je thuiskomt, meer rust in het gezin, meer begrip voor elkaar, de toenadering, de liefde, de warmte....

De familieopstellingen hebben mij mooie inzichten gebracht en brengen je steeds dieper naar je eigen ik en het bewustzijn van je eigen handelen. Eens in de zoveel tijd ben ik toe aan de volgende stap in mijn ontwikkeling en na een sessie bij Marja kan ik mijn ik verder ontdekken.

Mooiste vind ik nog wel dat ook mijn kinderen naar Marja zijn gegaan, om ook zo voor zichzelf inzicht te krijgen in wie ze zijn en waarom ze handelen zoals ze handelden.

logo

Lucia

 

 

Hallo lieve Marja


Het inmiddels alweer een ruime maand na onze laatste sessie welke ik elke keer als prettig heb ervaren bij je.

Mooie duidelijke vraagstellingen, gevolgd door een sessie en er op nieuw naar kijken. Het is een methode die ik zelf ook graag toepas in mijn lessen.

Dat besef komt trouwens nu pas .......

Wat ik bijzonder vindt is hoe een situatie leefde en telkens in een andere vorm terug kwam voor jouw sessies.

Het voelt een beetje als volwassen worden omdat het een plek krijgt en mijn systeem is gestopt met drammen zoals een klein kind dat doet als ze niet de aandacht krijgt die ze verdient.

Door er bewust in het onderbewuste naar toe te gaan en op een diepere laag aandacht aan te geven, de ander te zien mocht het een plek krijgen en uit mijn systeem stappen.

Het geeft letterlijk ruimte waardoor ook de kei die voor de stroming lag verwijdert kon worden om weer een helder kanaal te worden.

Kleine steentjes in het water die ook in mijn omgeving iets in beweging brachten.

Het blijft lastig uit te leggen en vertel een ieder waarvan ik voel dat deze methode zo krachtig is van jouw mooie werk en handreiking.

Jij hebt echt belangrijk werk in deze gekke tijd. Het los laten van het oude om ruimte te maken voor het nieuwe.

Dit maakt mij intens dankbaar dat ik deze ervaring mocht hebben samen met jou.

Het voelt nu nog helderder. De rust in mij is intenser en dieper.

Het weten komt naar buiten op het juiste moment en er is een oer-vertrouwen aangeboord die er al zal maar nu ook echt gezien mag worden.

Het gaat niet om mij. Het gaat om het grote geheel. Onderdeel zijn van maakt dat ik nog steeds net nauwkeurigheid mijn ding doe maar het verder niet belangrijk hoeft worden gevonden omdat de energie zijn weg wel vind.

Dank je wel lieve Marja, ik gun nog heel veel mensen deze mooie sessie met jouw liefdevolle betrokken begeleiding.

Liefs Lucia