MaGuSie Marja Verduin iedere verandering begint bij jezelf
Praktijk MaGuSie-Coaching

Tarief en annuleringen

De duur van een sessie is ongeveer 2 uur.
Voor informatie over tarieven kun je contact met mij opnemen.

Je kunt kosteloos annuleren tot 24 uur voor de afspraak. Daarna word het tarief van de consult in rekening gebracht.

Vergoedingen:

Goed nieuws! Op een aantal manieren kun je de kosten voor coaching (voor een deel) vergoed krijgen.

Via de belasting

Wanneer je als particulier de kosten voor coaching zelf betaalt, dan kun je deze kosten als scholingskosten aftrekken. Het doel van het coaching traject moet dan gericht zijn op verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van kennis en vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van een baan. Voor meer informatie kun je contact opnemen met de belastingdienst. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandige ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Via de werkgever

De meeste werkgevers stellen een jaarlijkse individuele budget beschikbaar voor persoonlijk ontwikkeling, opleiding of verzuimpreventie. De kosten voor training of cursus zijn meestal hoger dan die van een coaching traject. Bovendien wordt een coaching traject als veel effectiever ervaren, omdat een 1-op-1 maatwerk traject volledig toegespitst is op wat jij nodig hebt. Informeer naar de mogelijkheden bij je werkgever, leidinggevende, personeelszaken of check de CAO. Ook zijn werkgevers in overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om kosten voor coaching te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld als de coaching wordt ingezet bij burn out preventie, langdurig ziekteverzuim, of bij een re-integratie traject. Neem hiervoor contact op met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Via het UWV

Als je een uitkering ontvang, dan kun je bij de uitkeringsinstantie (UWV) informeren naar de beschikbare financiƫle middelen ten behoeve van je herstel en re-integratie. Je kunt met het UWV een individuele integratie overeenkomst (IRO) sluiten. Daarmee stelt het UWV een budget beschikbaar waarmee je je coaching traject geheel of gedeeltelijk kunt betalen. Kijk voor meer informatie op de site van het UWV.